Sastav

Sinergijsko dijelovanje 4 sastojka

Menodea kapsule dodatak su prehrani, a sadrže hmelj koji doprinosi smanjenju tegoba menopauze.

SINERGIJSKO DIJELOVANJE 4 SASTOJKA
Ekstrakt hmelja standardiziran na 8-prenilnaringenin (fitoestrogen 8-PN)
8 vitamina B kompleksa
Cink
Vitamin D

 

Europska agencija za lijekove (EMA) provela je detaljnu analizu učinkovitosti i sigurnosti ekstrakta hmelja i potvrdila njegovo snažno fitoestrogeno djelovanje čime je on postao saveznik žena na pragu menopauze i u menopauzi!

Kombinacija sastojaka u Menodea kapsulama odabrana je kako bi pomogla ženama ukoliko se suočavaju s tegobama/simptomima kao što su: naleti vrućine, noćno znojenje, nesanica, poremećaji raspoloženja, povećanje tjelesne težine, opći umor i nedostatak energije, oslabljena memorija i koncentracija, ponavljajuće urogenitalne infekcije.
EKSTRAKT HMELJA doprinosi smanjenju tegoba menopauze
Ekstrakt hmelja sadrži djelatnu tvar 8-prenilnaringenin (8-PN), prirodnu tvar koja uspješno oponaša djelovanje ženskog spolnog hormona estrogena.

 

Fitoestrogeni
Biljni estrogeni ili fitoestrogeni prirodni su sastojci biljaka koji djeluju putem estrogenih receptora i oponašaju djelovanje ljudskog estrogena, samo je njihov afinitet vezanja na estrogene receptore slabiji. Strukturno su slični ljudskom estrogenu i vežu se na iste estrogenske receptore na temelju kojih im pripisujemo zdravstvene učinke. Studije su pokazale kako 8-PN djeluje 100 puta snažnije od fitoestrogena u soji i 10 puta snažnije od fitoestrogenog spoja koji se nalazi u crnoj djetelini.

Europska agencija za lijekove (EMA) proučavala je djelovanje mnogih fitoestrogena i na temelju njihova mehanizma djelovanja i kliničkih studija ocijenila hmelj (Humulus Lupulus L.) i njegovu komponentu 8-PN najjačim poznatim fitoestrogenom.
Prednost ekstrakta hmelja je u tome što se tijekom postupka proizvodnje koncentrira i na taj način osigurava preciznu koncentraciju djelatne tvari. Ekstrakt hmelja u dodatku prehrani Menodea je standardiziran, što znači da uvijek sadrži jednaku količinu 8-prenilnaringenina.

 

Za koje simptome menopauze je najučinkovitiji ekstrakt hmelja?
Obzirom na estrogeno djelovanje 8-PN-a, ekstrakt hmelja učinkovit je kod simptoma menopauze povezanih sa smanjenjem razine estrogena kao što su:
– naleti vrućine
– noćno znojenje
– nesanica
– depresija i anksioznost
– pad koncentracije
– smanjenje elastičnosti i vlažnosti kože
– slabljenje kose
– umor
– osteoporoza
– urogenitalne promjene

VITAMINI B KOMPLEKSA – dobrobiti u menopauzi

Vitamini B kompleksa djeluju ‘uigrano’ kao orkestar, stoga je važno konzumirati svih 8 vitamina B kompleksa koji doprinose dobrobiti žena u menopauzi. Osiguravanje optimalne razine vitamina B kompleksa pomaže u upravljanju ovim razdobljem na nekoliko načina:
– doprinosi smanjenju umora i iscrpljenosti
– doprinosi normalnim mentalnim performansama
– doprinosi normalnoj psihološkoj funkciji
– doprinosi održavanju normalne kože
– doprinosi održavanju normalnog vida
– doprinosi zaštiti stanica od oksidativnog stresa
– doprinosi regulaciji hormonske aktivnosti
Svaki vitamin B kompleksa ima različitu funkciju, no generalno oni doprinose normalnom metabolizmu stvaranja energije iz ugljikohidrata, bjelančevina i masti. Zajedničkim djelovanjem poboljšavaju metabolizam, imunološki i živčani sustava, čuvaju kožu i mišiće, potiču rast i podjelu stanica te imaju mnoge druge pozitivne učinke na cjelokupno zdravlje organizma.

Cink

Cink je jedan od najvažnijih minerala u tijelu.
Cink je uključen u sintezu genetskog materijala, proteina i djeluje kao antioksidans. On je neophodan za obranu stanica od oštećenja DNK i za održavanje vitamina A i E u tijelu.
Cink potiče imunološki sustav i dodatno poboljšava imunološke funkcije.
Za održanje normalnih kostiju, potrebno je uključiti dovoljno kalcija, vitamina D i mikronutrijenata koji uključuju cink.
Cink doprinosi
– održavanju normalnih kostiju
– održavanju normalne kose
– održavanju normalnih noktiju
– održavanju normalne kože
– održavanju normalnog vida.
– normalnoj funkciji imunološkog sustava
– normalnoj kognitivnoj funkciji
Tijelo ne pohranjuje zalihe cinka, pa je potrebno osigurati njegov adekvatni unos.

Vitamin D

Vitamin D dobivamo na tri poznata načina; unošenjem hrane, izlaganjem sunčevoj svjetlosti te konzumacijom dodataka prehrani.
Kad prehranom i izlaganjem sunčevim zrakama ne možemo udovoljiti tjelesnim potrebama za vitaminom D, potrebno je konzumirati kvalitetne dodatke prehrani.

Jedan od najvećih zdravstvenih rizika u menopauzi jest osteoporoza. Naime, tijekom prvih nekoliko godina žene izgube u prosjeku oko 2-3 % koštane mase i 0,5-1 % nakon toga. Zato je ključno djelovati preventivno na zdravlje kostiju, u čemu vrlo važnu ulogu imaju kalcij i vitamin D. Naime, ako tijelo ne dobiva dovoljno vitamina D, kosti postaju mekane i krhke. Uz odgovarajući unos vitamina D, moguće je smanjiti rizik od prijeloma kostiju.

Menodea dodatak prehrani proizveden je u Europskoj uniji prema načelima dobre proizvođačke prakse. Proizvođač posjeduje potvrdu o provođenju dobre proizvođačke prakse (GMP certifikat).
Menodea kapsule ne sadrže gluten i laktozu što ih čini prikladnima za osobe s celijakijom ili intolerancijom na laktozu te za osobe s alergijama. Menodea kapsule izrađene su od celuloze i biljnog su porijekla.

Proizvedeno po načelima GMP sustava dobre proizvodne prakse

Proizvedeno:
1. U EU
2. U proizvodnji, koja ima certifikat Dobra proizvodna praksa (Good manufacturing practice)

v

Zastupnik MenoDea za Hrvatsku.


Pavlenski Put 5 o
10000 Zagreb, Hrvatska

T: +385 91 516 60 47
E: prodaja@goldlight2910.hr
E: goldlight@goldlight2910.hr

OIB 25573404634
IBAN HR912340009111081114